- 1. BASAMAKTA EĞİTİM GÜNLERİ ÇERÇEVESİNDE "1. BASAMAKTA ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTELERİNE YAKLAŞIM" KONULU EĞİTİM TOPLANTISI YAPILMIŞTIR.
- GSS'NİN DOĞURDUĞU/DOĞURACAĞI SORUNLARA KARŞI SAĞLIK HAKKIMIZ İÇİN 11 MART'TA ANKARA'DAYIZ..
- TTB ÖZEL HEKİMLİK KOLU KURULMUŞTUR...
- SUT'DA DEĞİŞİKLİK YAPAN DÜZENLEMENİN İKİ MADDESİNE DURDURMA KARARI ÇIKMIŞTIR.
- ŞEF, ŞEF YARDIMCISI İKEN EĞİTİM GÖREVLİSİ OLAN ÜYELERİMİZE DUYURU...
Değerli Meslektaşlarım,
1- Sağlık Bakanlığı 1.basamak sağlık hizmetlerinde yani AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİNDE yeni sürprizler yapmaya devam etmektedir:
2-Aile hekimleriyle yapılan sözleşmede damga vergisinin alınacak olması buna da gerekçe olarak personelin KAMU PERSONELİ olmaması ve 5258'e tabi sözleşmeli personel için vize işlemi yapılmamasının gerekçe gösterilmesi BAKANLIĞIN Aile Hekimliği yapan arkadaşlarımızı SÖZLEŞMELİ PERSONEL kabul etmesi ve kamu personeli olarak görmemesinin kanıtıdır.(http://www.ailehekimleri.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4789%3Aaile-hekimleriyle-yaplan-soezlemede-damga-vergisi-alnacak&catid=82%3Aulusal&Itemid=439)
3-Bakanlık Onaylı Denetim formları yayınlanmıştır. Ama bunca zamandır beklenen formlarda birçok maddenin neye ve kime hitap ettiğinin belli olmadığı ve karışıklıkların devam ettiği gözlenmektedir.
4-ASM tabelaları ve kaşelerin değiştirilmesi, Sağlık Bakanlığı logolarının kaldırılması istenmektedir.
(http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-74725/h/asmkase.pdf )(http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-74726/h/asmtabela.pdf)
5-Yeni bir tebliğ ile aile hekimliğinden istifa eden hekimlerin nereye gidebileceği hakkında da hüküm verilmiştir. Kadrolarının verildiği ASM lere, ama bu mümkün olmadığından TSM lere, Maliye Bakanlığı kadro vermediğinden Bakanlık tarafından TSM ler dolu olursa başka bir ile atama yapılabilecektir.
(Aile hekimliği sistemi başlamadan önce ne deniyordu isteyenler yani aile hekimliğini kabul etmeyenler eski çalıştıkları kadrolara dönüp eski yerlerinde çalışabilecekler. Ama Bizler yani Aile hekimliği SİSTEMİNE karşı olanlar (yanlış anlaşılmasın aile hekimlerine karşı olanlar değil) tabii ki “eski çalıştıkları yerler kalacaksa?” diye de sormuştuk o zaman…)
6-Özel hastanelerde ve tıp merkezlerinde çalışan hekimler taşeron gibi çalıştırılmakta, hekimlerin hak edişlerinde düşüşler dayatılmakta ve buralarda çalışan hekimler gelecek kaygısı ve ileriyi görememe ve geleceklerini planlayamamalarından dolayı mutsuzluk ve huzursuzlukları artmıştır.
Bu son kararlar sağlık ocaklarının kapatılmasının 1. Basamak sağlık hizmetlerinin sağlıkta özelleştirmenin ve çalışanların da sözleşmeli yapılmasının birinci adımı olduğunu bir kez daha göstermektedir.
663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin de 2. ve 3. Basamak sağlık hizmetlerinde KAMU HASTANE BİRLİKLERİ'nin oluşturularak buraların özelleştirilmesinin ve ticarileştirilmesinin adımları olduğunu biliyoruz.
Bu girişimler ile de 2. ve 3. basamak sağlık hizmeti veren hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da sözleşmeli yapılması planlanmaktadır.
Bu girişimlerin BİZLERE yani hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı saldırı olduğunu kabul ediyoruz. Sağlıkta Özelleştirmenin ve Sağlıkta Dönüşüm denilen programın son hızla ve sürat kesmeden devam ettiğini, yabancı hekimler ve yabancı hemşireler ile de doktor ve hemşire enflasyonu yaratılarak mücadeledeki dirençlerimizin kırılması istenmektedir. Atamalar ile de korku salınarak “dayatılan her şeyi” kabul etmemiz beklenmektedir.
Gelinen son aşamada artık aile hekimi, uzman hekim, işyeri hekimi, öğretim görevlisi, asistan hekim, özel hekim, kurum hekimi yani TÜM HEKİMLER hepimiz bu sistemin içindeyiz ve hiçbirimizin birbirimizi farklı ve/veya ayrı olarak görmememiz gereken bir süreçteyiz.
Yani sonuçta hepimizin kendimizi SAĞLIK EMEKÇİSİ olarak görmemiz gereken, yapacağımız mücadeleleri yapıyorMUŞ? gibi ve/veya karşı geliyorMUŞ? gibi değil gerçekten samimi olarak ve tercihlerimizi belirleyerek yapmamız gereken tarihi bir süreçten geçiyoruz.
Bu nedenle önümüzdeki süreçte ve yoğun geçecek mücadelelerde sermayeden, bakanlıktan ve hükümetlerden bağımsız meslek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği ve Adana-Osmaniye Tabip Odası çatısı altında diğer dernek, sendika ve odalar ile onurlu, ilkeli ve doğru bildiğimiz, olmazsa olmazlarımızı belirteceğimiz doğrultuda HEP BERABER-HEP BİRLİKTE ortak ve tüm hekimleri her zaman olduğu gibi birleştirici, kucaklayıcı olacağımızr, ORTAK MÜCADELE edeceğimizi duyuruyor ve herkesi bu mücadeleye davet ediyoruz.
Dr. Resmiye Kaya
Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı
Füsun Sayek
Dünyayı Daha yaşanılır bir yer yapmayı sorumluluk olarak görüyoruz.
Onun için buradayız.
Devamı için tıklayın >>
Kısa Başlıklar
GSS'NİN DOĞURDUĞU/DOĞURACAĞI SORUNLARA KARŞI SAĞLIK HAKKIMIZ İÇİN 11 MART'TA ANKARA'DAYIZ..
Değerli Meslektaşlarım,Sağlık alanında görev yapan meslek örgütleri, vatandaşları Genel Sağlık...TTB ÖZEL HEKİMLİK KOLU KURULMUŞTUR...
Değerli Meslektaşlarım,Uzun süredir ön çalışmaları yürütülen Türk Tabipleri Birliği ÖZEL HEKİMLİK...SUT'DA DEĞİŞİKLİK YAPAN DÜZENLEMENİN İKİ MADDESİNE DURDURMA KARARI ÇIKMIŞTIR.
Değerli Meslektalarım,1 Mart 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğ ile Sosyal Güvenlik...ŞEF, ŞEF YARDIMCISI İKEN EĞİTİM GÖREVLİSİ OLAN ÜYELERİMİZE DUYURU...
Değerli Meslektaşlarım,663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri...663 SAYILI KHK'NIN BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA YARATACAĞI ETKİLER VE ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN TARTIŞILIP RAPORLAŞTIRILACAĞI ÇALIŞTAY DÜZENLENECEKTİR.
Değerli Meslektaşlarım,Meslek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği Pratisyen Hekimler Kolu tarafından ...Yayınlarımız - ARTI Dergisi
Hizmet Saatleri
Adana Tabip Odası Hizmet Saatleri
Hafta içi 09.00-19.00
Cumartesi 09.00-12.00
Sigara İçilmez
Bu sitede mesleki ve insani nedenlerle sigara içilmesi uygun değildir. 


