Adana Tabip Odasının “ İçimizden Biri ” etkinliğimizin Mayıs ayı konuğu hem hekim hem film yönetmeni olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde İntern Doktor olan Bawer Arıkan oldu.
Adana Tabip Odası yöneticileri, hekimler ve ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı ‘İçimizden Biri’ etkinliğinin açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Diğer meslek guruplarına baktığımızda hekimlerin sanata olan eğilimlerinin veya sanatçı doktorların daha fazla olduğunu görürüz. Buradaki hedef hem hekimlik hemde sanat uğraş alanı insan ve yaşamdır. Ve bu iki unsur çoğu zaman içiçe geçmiştir. Hekim mizacı gereği sanatla ilgilenir. Eski çağlarda da tıp ile sanat aynı kişiler tarafından icra edilirdi. Filozof, Ulema, Humanist gibi isimlerle zirkedilmişlerdi. Çağımızda bu meslekler zorunlu olarak birbirinden ayrılmış olsada hekimler genel olarak sanattan vazgeçmemişlerdir. Bu bakış açısıyla baktığımızda; hekimler sanatçıdırlar veya iyi hekim olabilmek için en azından sanatçı ruhu taşımaktadırlar. Bazı hekimler ise hekimlik mesleğinin yanı sıra müzik, edebiyat, plastik sanatlar, tiyatro, sinema, fotoğraf veya sanatın diğer birçok dallarıyla uğraşmaktadır. İnsana duyulan sevgi yalnızca hekimlikle değil, sanatçı kişilik ve yapıtlarıyla dile getirilmektedir. Hekim sanatçı sayısının artması dileğimle bu gün Tıp öğrenciliğinden yönetmenliğe uzanan öyküsünü bizlerle paylaşacak olan meslektaşımız Bawer Arıkan’ı dinleyeceğiz.” Diye konuştu.
Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Sinema Kulübü ve ÇÜ Nar Sanat Kulübü Başkanlığının yanı sıra 1. Çukurova Üniversitesi Kısa Film Festivali koordinatörlüğü yapan, Antalya Film Festivalinde 3 ödül alan, Lüks Otel filminin senaryo ekibinde yer alan, çeşitli sinema filmlerinde senaryo danışmanlığı yapan, senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı ‘Yarına Giderken’ adlı kısa film ve Sabancı Vakfı Kısa Film Festivali’nde finalist olan İntern Doktor Bawer Arıkan, yer aldığı çalışmalarından kısa filmler izleterek katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.